Blog om spiseforstyrrelser
For dig der er ramt af en spiseforstyrrelse eller pårørende
På denne blog om spiseforstyrrelser finder du viden, inspiration og gode råd.
7 gode råd om træning
7 gode råd til hvordan du bliver gladere for din krop gennem træning, – hvor formålet med at træne handler om andet end hvordan, kroppen skal se ud.
Motivation er det vigtigste, du har brug for
Motivation er det vigtigste, du har brug for, når du ønsker at slippe en spiseforstyrrelse. Lad dine personlige værdier guide dig. Her er en øvelse, der kan hjælpe dig på vej.
Sådan skelner du mellem fysisk og følelsesmæssig sult
Hvis dit mønster er, at du overspiser, og har du svært ved at skelne mellem fysisk og følelsesmæssig sult, så er der her nogle tegn, der kan hjælpe dig på vej.
Spiseforstyrrelser og forår
Foråret kan både være en dejlig OG en udfordrende tid, når man lider af en spiseforstyrrelse. Her kommer 3 gode råd til dig, der ønsker at skrue op for glæden ved foråret trods spiseforstyrrelse.
Er vegetarisk eller vegansk kost en del af spiseforstyrrelsen?
Lider du af en spiseforstyrrelse, og går du uden om animalske fødevarer? Har du overvejet, om dit valg af kost er drevet af spiseforstyrrelsen?
Jagten på den perfekte krop
Når man brændende ønsker at ens krop ser anderledes ud – at den er mindre, mere muskuløs, mere sund etc. kan det reelt handle om andre behov, man forsøger at få dækket. Det kan denne enkle øvelse hjælpe med at afklare.
Fedtsugning på kviklån
Her får du en bid af min personlinge historie. Om dengang jeg fik foretaget fedtsugninger – finansieret i panik med kviklån, som jeg s l e t ikke havde råd til.
Fedmeoperation og spiseforstyrrelser
Bliv klogere på fedmeoperationer og få anbefalinger til hvad man kan gøre i stedet, hvis man lider af spiseforstyrrelsen tvangsoverspisning.
Voksne med spiseforstyrrelser
At spiseforstyrrelser er noget, der kun rammer de helt unge piger, er en myte. Her er 3 anbefalinger til dig, der er voksen og har det svært med mad og krop.
Mødre med spiseforstyrrelser
Mødre med spiseforstyrrelser oplever ofte graviditeten som en udfordrende tid. Det kan være svært at være nybagt mor med en spiseforstyrrelse, og der kan være vanskeligheder mens børnene vokser op. På trods af at der bliver stadigt flere mødre med spiseforstyrrelser, er det et område præget af tabu. Der er brug for at bryde tavsheden, så flere får den hjælp og støtte, de har brug for.
Spiseforstyrrelser og sundere tænder
Ved du, hvordan du passer bedst muligt på dine tænder, når du lider af en spiseforstyrrelse? En spiseforstyrrelse kan have negative konsekvenser for sundhedstilstanden i munden. Her får du 7 gode råd til, hvordan du mindsker skader på tænderne.
Spiseforstyrrelsen er budbringer
Ligesom min langvarige spiseforstyrrelse fortalte historien om hvornår og hvorfor, jeg ikke havde det godt, så er spiseforstyrrelsen også din budbringer.
Spiseforstyrrelser og jul
Lider du af en spiseforstyrrelse, er der meget, du kan gøre for at præge julemåneden, så det bliver en glædelig tid for dig.
Spiseforstyrrelser og vinterdepression
Læs med om spiseforstyrrelser og vinterdepression – og få gode råd til hvad du kan gøre for at få et lysere sind i en mørk tid.
Om spisning og sensitivitet
Er du særligt sensitiv? Mange af de mennesker, der udvikler en spiseforstyrrelse, har et sensitivt sind. Læs med om særlig sensitivitet, test dig selv og få indsigt i hvilke gaver, fordele og udfordringer der følger med som særligt sensitiv.
Spiseforstyrrelser og ferie – 5 gode råd
Yes, endelig sommer og ferietid! Det travle forår, med studie og tilhørende eksaminer eller arbejde, kan for en tid sættes på pause, og tempoet indstilles til ferie. Vi glæder os. Sådan nogenlunde da – for faktisk er sommer og ferie en blandet fornøjelse for mange med en spiseforstyrrelse. Her kommer 5 gode råd om spiseforstyrrelser og ferie.
Hvad er sundhed
Hvad er sundhed Er du sundhedsstresset? Er vejen til en sund krop at spise bøf med spinat til morgen, drikke olie i shots, faste 2 dage om ugen eller en raw-diæt (fødevarer der maks. er opvarmet til 42 grader)? Anbefalingerne nævnt her er blandt de mere radikale, men...
Om spiseforstyrrelser og følelser
Hvordan behandler du dig selv, når du er ked af det? Ofte oplever jeg, at mennesker med spiseforstyrrelser reagerer ved at blive vrede på sig selv, når de er triste eller kede af det. Og at ‘det med følelser’ i det hele taget er svært.
Om ambivalens
OM AMBIVALENS Spiseforstyrrelsen - min ven og min fjende Spiseforstyrrelsen var på en og samme tid mit problem og mit forsøg på at håndtere problemer. Sådan er det med spiseforstyrrelser - og derfor er vejen ud af en spiseforstyrrelse oftest forbundet med ambivalens:...
Slankekur og overspisning
Slankekur og overspisning Overspiser du? Få svar på hvorfor du skal droppe slankekuren Har du prøvet at følge en eller talrige slankekure og kostreligioner, kender du det formentlig godt. Det at have fulgt en plan med kostråd i en periode med oplevelsen af at tabe dig...