Spiseforstyrrelser behandling

Kom godt på vej

Fra spiseforstyrrelse til et naturligt, afbalanceret spisemønster. Et skræddersyet individuelt forløb på 10 sessioner, der hjælper dig med at sige FARVEL til din spiseforstyrrelse og JA til livet.

Oplever du, at tanker om mad og vægt fylder for meget? At dit spisemønster og tanker om mad påvirker dit overskud, dit humør, dit selvværd og dit sociale liv? Mærker du, eller du er bekymret for de spor, dit spisemønster sætter på din krop? At det måske påvirker dit job eller uddannelse, fordi du mangler kræfter og overskud? At det påvirker din økonomi?

Ønsker du (igen) at opleve, hvordan livet også kan være?

Behandlingsforløbet “Kom godt på vej” er velegnet til dig, der ønsker at sige FARVEL til din spiseforstyrrelse og JA til livet. Et forløb der hjælper dig godt på vej mod et afbalanceret, naturligt spisemønster. Undervejs finder du svar på, hvad du forsøger at løse med mad (eller manglen på mad) og lærer at erstatte med bedre løsninger.

Forløbet strækker sig over 10 sessioner med kombineret psykoterapi og psykoeducation, dvs.undervisning om spiseforstyrrelser og grundlæggende psykologiske mekanismer.

 

Forløbet indeholder

En kombination af terapi, undervisning, redskaber, din egen mappe med materiale og hjemmeopgaver. Et forløb der rummer mulighed for personlig udvikling, og hvor du lærer at håndtere livet på andre måder end gennem maden – i mange små skridt og et tempo, der passer dig.

Du lærer om temaer, som går igen på tværs af de forskellige spiseforstyrrelser: anoreksi, bulimi, overspisning og ortoreksi. Viden om årsager, symptomer, veje til at slippe en spiseforstyrrelse og forebygge tilbagefald. Undervisningen har til formål, at du lærer dig selv bedre at kende. At du får konkrete redskaber til at håndtere og forebygge.

Vi kommer omkring temaer som:

 • Selvværd
 • Sensitivitet
 • Kontrol og kontrol slip
 • Identitet – hvem er jeg?
 • Det splittede sind
 • Relationer
 • Grænser
 • Krav til dig selv og andre
 • Samspil mellem fysiologiske og psykologiske mekanismer
 • Vaner.

Behandlingen er et samarbejde mellem dig og psykoterapeut Louise Stokholm ud fra hvor, du er i livet nu. Der sker kun det, du er klar til og kan være med til

Målet med forløbet er, at du får:

 • Bevidsthed om hvad du bruger mad (eller fravær af mad) til
 • Du finder andre og mere hensigtsmæssige løsningsstrategier
 • Du bliver mere bevidst om dine følelser og behov
 • Bedre kontakt til dig selv og dine ressourcer
 • Du bliver bedre til at mærke og sætte grænser
 • Du lærer dine værdier bedre at kende og lærer at stå ved dem
 • Du lærer hvordan du kommunikerer, så andre ikke går i forsvar.
 • Mere nære og givende relationer
 • Du får styrket din evne til nærvær – at være til stede her og nu
 • Større accept af dig selv
 • Energi og overskud til alt det livet også handler om
 • Indblik og retning mod et liv der, også på sjæleligt plan, giver mening for dig.

Pris

Få behandlingsforløbet til velkomstpris for kr. 10.500 kr. Normalpris er 11.500 kr. Der er mulighed for at betale beløbet i 2-3 rater.

Du får desuden 300 kr. i rabat på første samtale (visitation) ved køb af behandlingsforløbet.

Kom bedre på vej – med professionel vejledning om kost

Giv dig selv de bedste forudsætninger for at slippe spiseforstyrrelsen varigt ved at kombinere det terapeutiske behandlingsforløb med vejledning om kost. Det kan være hos en ernæringsterapeut eller en diætist, der har stor erfaring med spiseforstyrrelser. Her er tilbud på henholdvis ernæringsterapi og kostvejledning hos diætist kombineret med behandlingsforløbet “Kom godt på vej”:

A) Kombiner forløb med ernæringsterapi

En spiseforstyrrelse efterlader ofte kroppen med en række næringsmangler, ubalancer og funktionsforstyrrelser fx hormonelle ubalancer samt fordøjelsesproblemer og energiproblemer.

Vi bruger byggesten fra maden til fx at danne hormoner og signalstoffer i hjernen – og således har mangel på vitaminer, mineraler, aminosyrer og fedtsyrer vital indflydelse på humør, søvn og generelt velvære. Ernæringsmæssige ubalancer kan således have en forstærkende effekt på spiseforstyrrelsen og andre mentale lidelser. Derfor er ernæringsmæssig genopbygning ofte afgørende for en succesfuld behandling af spiseforstyrrelser og fungerer som et godt supplement til den psykoterapeutiske behandling.

Nanna vejleder i skræddersyede kostplaner, og støtter dig i at genfinde et naturligt forhold til mad, mæthed og sult uden afvejning og matematiske beregninger.

Forløbet sker i et samarbejde mellem ernæringsterapeut Nanna Ewald Stigel og psykoterapeut Louise Stokholm, så du kommer bedst muligt på vej.

Pris: 3 konsultationer hos Nanna: 2.850 kr.

Pris – Behandlingsforløb “Kom godt på vej” + ernæringsterapi
Kombiner behandlingsforløbet “Kom godt på vej” hos Louise Stokholm med 3 konsultationer hos ernæringsterapeut Nanna Ewald Stigel.

Pris for 3 konsultationer hos Nanna er 2850 kr.

Dvs. samlet pris for behandlingsforløb “Kom Godt på vej” hos Louise Stokholm, 10.500 kr., samt ernæringsterapi, 2850 kr., er 13.350 kr.

B) Kombiner forløb med kostvejledning hos diætist

Ved en spiseforstyrrelse bliver spisemønsteret ofte kaotisk, kosten ensidig og energiindtaget enten for lavt eller for højt. Diætist Christina Bendix kan vejlede dig i, hvordan du sammensætter din kost bedre, så din krop bliver stabiliseret. I kan bl.a. arbejde med, hvordan du får bedre balance i forhold til din appetitregulering, og hvordan du kan give slip på enten/eller tænkning ved hjælp af en ny spisestrategi.

Du får en konkret vejviser (kostplan), der kan støtte dig i, at få etableret den struktur, rytme og variation i kosten, du har brug for. En proces der kan understøttes i det terapeutiske forløb hos Louise Stokholm, hvor I arbejder med de følelsesmæssige aspekter der evt. spiller ind undervejs. Forløbet sker i et samarbejde mellem Christina Bendix og Louise Stokholm, så du kommer bedst muligt på vej. Skridt for skridt i det tempo som du kan og vil være med til.

Pris – Behandlingsforløb “Kom godt på vej” + kostvejledning hos diætist
Kombiner behandlingsforløbet “Kom godt på vej” hos Louise Stokholm med kostvejledning og 2 opfølgende samtaler hos diætist Christina Bendix.

Pris for kostvejledning og 2 opfølgende samtaler (i alt 3 timer) er 3000,- kr.

Dvs. samlet pris for behandlingsforløbet “Kom Godt på vej” hos Louise Stokholm, 10.500 kr., samt kostvejledning hos Christina Bendix er 13.500 kr.

Book en tid

Online forløb er en mulighed

Behandlingsforløbet “Kom godt på vej” hvor du mødes med Louise online, er en mulighed for dig der bor langt fra klinikken i Hellerup.

Du kan selvfølgelig vælge at kombinere onlinesessioner med sessioner i klinikken i Hellerup, hvis det er muligt.

Læs mere om online terapi.

Book en tid

Du kan booke en tid via onlinebooking – KLIK HER.

Læs om spiseforstyrrelser:

* Har du mistanke om, at du lider af en spiseforstyrrelse, bør du tage kontakt til din læge.