Louise Stokholm - min motivation er min egen vej ud af en langvarig spiseforstyrrelse

Om Louise Stokholm

Jeg har selv gået vejen og er kommet ud på den anden side

Min motivation som terapeut i arbejdet med spiseforstyrrelser er min egen vej ud af en langvarig spiseforstyrrelse.

Mit terapeutiske arbejde tager udgangspunkt i mit faglige grundlag som ID Psykoterapeut og i personlige erfaringer. Jeg har gennemført en 4-årig uddannelse hos Ole Vadum Dahl på ID Academy og videreuddannet mig i Dialektisk Adfærdsterapi og traumebehandling. Jeg har valgt at koncentere mit arbejde om mennesker med forskellige former for spiseforstyrrelser. Oprindeligt har jeg en baggrund som cand.comm.

Personligt

I 14-15 år var mit liv styret af tanker og følelser i forhold til mad. Det var der ikke meget liv i men mere en fornemmelse af at overleve. Uden at der reelt var akut fare på færde.

Ligesom der er en glidende overgang fra det sunde til det alvorligt syge, oplever jeg, at der er en glidende overgang den anden vej. Erfaringerne fra min egen vej ud af en spiseforstyrrelse har jeg taget med mig videre i det terapeutiske arbejde.

Jeg har været i kontakt med behandlere både privat og inden for det offentlige system. Nogle har været været en stor hjælp, andre har ikke. Kendetegnende for de personer og steder, hvor jeg har hentet inspiration og støtte, er der, hvor jeg finder nærvær, accept og bliver set: I terapi og hos ID Academy. På stilhedsretræter og i bøger. I mødet med kærligheden.

Kroppens og madens sprog har jeg lært at udskifte med ord og handlinger. Jeg har lært at acceptere mig selv. Udvikling og forandring er en process, der aldrig stopper. Det ved jeg også.

Psykoterapeut Louise Stokholm, indehaver af Klinik For Spiseforstyrrelser Hellerup

Min passion

I dag er min passion at hjælpe andre med at finde deres vej ud af en spiseforstyrrelse. Med åben nysgerrighed og respekt – vi er jo alle forskellige.

Som terapeut møder jeg hver dag mennesker med værdifulde egenskaber og stor handlekraft. Kvaliteter der bliver opslugt af spiseforstyrrelsen og bruges uhensigtsmæssigt. I fællesskab arbejder vi på at få kanaliseret ressourcerne ad andre veje. Der hvor livet er naturligt og frit.

Jeg følger voksne med forskellige former for spiseforstyrrelser i individuelle forløb samt online forløb og har samtaler med pårørende. Du kan følge mig på bloggen om spiseforstyrrelser og brevkassen om spiseforstyrrelser hvor jeg løbende skriver indlæg og svar – som inspiration til forandring, indsigt og håb.

Fagligt

Som ID-Psykoterapeut fra ID-Academy har jeg gennemgået en 4-årig uddannelse hos Ole Vadum Dahl. Uddannelsen opfylder de ministerielle kriterier.

Jeg modtager løbende supervision. Pt. hos Karen Bro, ledende psykoterapeut hos Abegg & Bro – Center for Spiseforstyrrelser.

Senest har jeg gennemgået et kursus i Neuroaffektiv psykoterapi hos forfatter og underviser Susan Hart og psykoterapeut, forfatter, underviser mm. Marianne Bentzen.

  • Jeg har en efteruddannelse i Dialektisk Adfærdsterapi (DAT), der bl.a. har vist sig at være meget velegnet til mennesker med spiseforstyrrelser. DAT integrerer traditionelle løsningsorienterede strategier fra adfærdsterapi og acceptstrategier udviklet fra blandt andet mindfulness.
  • Jeg er udddannet i Prolongued Exposure (PE) til behandling af posttraumatisk stress syndrom (PTSD). PE terapi er den mest veldokumenterede behandling af PTSD.
  • Jeg har tidligere været rådgiver hos LMS, Landsforeningen Mod Spiseforstyrrelser og Selvskade.

Med min oprindelige baggrund som cand.comm. har jeg arbejdet med kommunikation, marketing og PR.

Louise Stokholm - min motivation er min egen vej ud af en langvarig spiseforstyrrelse

CV

2016, NAP NeuroAffektiv Personlighedsudvikling, ved Susan Hart og Marianne Bentzen
Neuroaffektiv psykoterapi.

2013, Klinik for Spiseforstyrrelser Hellerup
Indehaver.

2012, Center for Dialektisk adfærdsterapi og PTSD, ved Professor Edna Foa
Prolongued exposure, PE.

2012, Center for Dialektisk adfærdsterapi og PTSD, ved psykolog Casper Aaen
Dialektisk adfærdsterapi, DBT.

2012, Terapihuset i Hellerup
Medindehaver af terapifællesskab.

2006 – 2011, ID Academy
ID Psykoterapeut

2010 – 2011, LMS
Frivillig rådgiver hos Landsforeningen Mod Spiseforstyrrelser og selvskade

2010 – , Stokholm Kommunikation
Indehaver, online kommunikation

1999 – 2005, RUC
Uddannet cand.comm ved Roskilde Universitetscenter

Læs om spiseforstyrrelser:

* Har du mistanke om, at du lider af en spiseforstyrrelse, bør du tage kontakt til din læge.