Blog

Spiseforstyrrelser og forår

Forstyrrer spiseforstyrrelsen din glæde ved foråret?

Foråret kan både være en dejlig OG en udfordrende tid, når man lider af en spiseforstyrrelse. Her kommer 3 gode råd til dig, der ønsker at skrue op for glæden ved foråret trods spiseforstyrrelse.

Smukke dejlige forår. Vi taler alle om hvor skønt, det er.

Meeen…. hvis du mærker sådan rigtigt efter: Det kan også være, at du har det blandet med foråret? At der er en del af dig, der har det sådan, at det faktisk ikke er så skønt igen?

 

Måske fordi foråret afløser det tunge vintermørke med mere lys og lethed. Og måske det står i kontrast til det mørke, du mærker inde i dig?

Måske det handler om, at sommeren nærmer sig? Noget med at det snart bliver tid til lettere tøj. Tøj der dækker mindre af kroppen?

Det kan være, at det er noget, du har det svært med?

Hvis ja, så skal du vide, at du ikke er alene. Det er faktisk ret normalt at have det sådan, når man lider af en spiseforstyrrelse.

Du kan prøve at lægge mærke til, hvordan ubehaget kommer fra din spiseforstyrrelse – Den der fortæller dig, at du ikke kan have det rigtigt godt før, du ser rigtig (mere rigtig) ud. Hvad det så end vil sige.

Måske den fortæller dig, at du hellere må komme igang med at optimere på din krop. At din krop skal være mindre eller være mere fit? Du kan lægge mærke til hvordan, det påvirker dig, når du tænker sådan.

Prøv en gang virkelig at observere hvor meget spiseforstyrrelsen faktisk støjer og forurener din glæde over foråret.

Helt ærligt. Skal spiseforstyrrelsen have lov til at påvirke din glæde ved foråret på den måde? (Og alt det andet den iøvrigt får saboteret).

Hvis du gerne vil kunne nyde foråret rigtigt med mindre larm fra spiseforstyrrelsen:

  • Overvej om du er enig med spiseforstyrrelsen i, at du først må have det godt, når du ser rigtig ud (hvis det er de tanker, foråret også aktiverer hos dig).
  • Når de spiseforstyrrede tanker kommer, kan du beslutte dig for, at du ikke gider at engagere dig i dem. Ja jeg ved godt, at det er meget nemt sagt og så svært i praksis ❤

        

  •  

   Blog om spiseforstyrrelser og forår

 • Du kan minde dig selv om, og beslut dig for at nyde det du synes, er så dejligt ved foråret. Er det f.eks. de længere dage, det mildere vejr, de lysende grønne blade på træerne, alle de blomsterende træer der springer ud.Er det skovbunden, der dækkes af anemoner. Er det følelsen, når du ikke længere skal pakke dig i i tung vinterjakke, hue og vanter? Er det forventingen om alle de lyse dage, der venter de kommende måneder? Er det…….

Jeg ønsker dig det skønneste forår.

Læs med på bloggen om spiseforstyrrelser

Kærligst, Louise

Blog