Blog

Motivation er det vigtigste, du har brug for

Sådan skruer du op for din motivation

Lad dine personlige værdier være din motivation til at slippe spiseforstyrrelsen. Her er en øvelse, der kan hjælpe dig på vej.

Hvad er det allervigtigste, der skal være tilstede for, at du kan gøre dig fri af din spiseforstyrrelse?

Altså vigtigt som i f u l d s t æ n d i g  afgørende for at der kan ske en forandring – det er….

din motivation.
 
Motivation er afgørende i behandling af spiseforstyrrelser

 

Det er ikke det eneste vigtige, men det er forudsætningen for, at du f.eks. kan finde mod, være  tålmodig, nysgerrig, vedholdende og søge opbakning fra dem omkring dig. Alt det der også er væsentligt for, at du kan gøre dig fri af spiseforstyrrelsen.

Det er din motivation, der får dig til at tage de første modige skridt.
Det er din motivation, der får dig til at fortsætte med at tage de skridt, som er nødvendige for at opnå den forandring, du ønsker dig. Også når det er svært.

Det er også helt almindeligt, at man kan opleve motivationen svinge.

Med Corona-krisen og alt det der kan udfordre, er det nærliggende, at man kan miste modet og motivationen til at give spiseforstyrrelsen modspil.

Hvis du oplever, at din motivation svinger, eller helt har lyst til at give op over for spiseforstyrrelsen, så er det her, du har brug for at stoppe op. Her du har brug for at minde dig selv om, hvorfor du ønsker at gøre dig fri af spiseforstyrrelsen.
 

Sådan skruer du op for motivationen

Der er mange måder, du kan finde motivation. Den måske mest effektive måde, synes jeg, det er, når du stiller skarpt på dine værdier.

Dine værdier er din opfattelse af, hvad der er værdifuldt fordi dig. De viser hvem, du er, og hvor du gerne vil hen. Det er, når du lever på en måde, der harmonerer med dine værdier, at du finder motivation, energi og mening.

Modsat vil du opleve indre spænding og konflikt, når du kommer til at handle i modstrid med dine inderste ønsker og behov.

Vi har ikke kun en men flere personlige værdier. Eksempler på personlige værdier er:

At være venlig, ærlig, loyal, ansvarsfuld, gavmild, grundig, eftertænksom, rationel, seriøs, kreativ, afslappet, stærk.
Værdier kan også være nære venskaber, nærhed, taknemmelighed, udvikling, stabilitet, ro, frihed, sundhed, økologi, kærlighed, omsorg, respekt, ambitiøs, forandring, humor, sjov, eventyr.
(Find gerne selv på flere)

 

Hvilke værdier er vigtigst for dig?

Du kan overveje hvilke værdier, der er de vigtigste for dig.

Vælg så de 5 – 7 vigtigste værdier ud fra listen her og dem du evt. selv tilføjer. Brug din intuition – mærk i dig selv hvad der er vigtigst for dig. Hvilke ord springer ud? Hvilke ord giver dig en følelse af glæde og energi?

Når du har valgt de vigtigste værdier, så overvej hvordan dine personlige værdier afspejler sig i dit liv lige nu.

Lever du på en måde, der harmonerer med dine personlige værdier?

 

Din egne eller spiseforstyrrelsens værdier?

Det der ofte sker, når man lider af en spiseforstyrrelse, det er, at man kommer til at leve på en måde, der ikke harmonerer med ens værdier. Det kan være som om, man faktisk har nogle helt andre værdier. Spiseforstyrrelsens værdier.

Du kan overveje, om det er tilfældet for dig. Hvordan styrer/forstyrrer spiseforstyrrelsen i dit liv?

Hvordan vil det være, at være dig når du har sluppet spiseforstyrrelsen og kan leve på en måde, der harmonerer med dine værdier?

Du kan evt. lukke øjnene. Trække vejret ned i maven så godt du nu kan. Og så forestil dig det.

For at minde dig selv om dine værdier kan du finde et billede eller lave en hel collage. Et vision board der illustrerer dig/dit liv, når du lever ud fra dine værdier. At se på dit billede eller dit vision board kan støtte dig i holde fokus på dit mål. Det kan støtte dig i din motivation.

Det kræver noget arbejde det her. Jeg ved det godt. Gør det hvis det giver mening for dig. Jeg kan varmt anbefale dig at bruge tiden på det 🦋 ❤

 

Motivation er afgørende - læs med på bloggen om spiseforstyrrelser

Kærligst,
Louise

Blog